data als kans

— vrijdag 11 augustus 2017, 10:50 | 0 reacties, praat mee

817 miljoen dollar verlies voor News Corp

ANP / EPA / Justin Lane

News Corp, het imperium van mediamagnaat Rupert Murdoch, heeft in het afgelopen jaar een verlies geleden van 817 miljoen dollar. De omzet zakte daarbij met 2 procent, van 8,29 miljard naar 8,14 miljard dollar. De oorzaak ligt vooral in de terugloop van opbrengsten uit kranten in het Verenigd Koninkrijk en Australië. Ook afschrijving van het Australische tv-platform Foxtel drukte stevig op de winst. Laatste wijziging: 11 augustus 2017, 10:53

Dat meldt The Guardian op basis van cijfers die News Corp bekend heeft gemaakt. Vooral de terugloop in advertenties doet de krantentak van Murdochs media-imperium pijn. Daar staat tegenover dat het aantal digitale abonnees van de Australische en Britse kranten wel gestaag groeit.

De groei gaat News Corp echter niet snel genoeg. “We kunnen met een gerust hart zeggen dat we het afgelopen half jaar op het gebied van digitale advertenties niet de groei hebben gezien die we verwachten”, aldus topman Robert Thomson. “We hebben er echter vertrouwen in dat gaat verbeteren.”

Bekijk meer van

News Corp

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.