— vrijdag 16 oktober 2020, 09:14 | 0 reacties, praat mee

350 aanvragen voor steunregelingen schrijvend journalisten en vertalers

© AFP / Vencenzo Pinto

Zelfstandige schrijvers, vertalers en schrijvende journalisten hebben in september bijna 350 keer een beroep gedaan op de verschillende coronasteunregelingen voor makers. Zij vroegen onder andere financiële ondersteuning en werkbeurzen aan bij het Steunfonds Rechtensector. Dat is een fonds dat de eerste nood bij professionele makers in de creatieve sector wil verlichten.

Dat meldt Stichting Lira. Het Lira Fonds kan door deelname aan het Steunfonds Rechtensector vijfhonderdduizend euro aan werkbeurzen en projectsteun bieden aan journalisten, schrijvers, scenaristen en vertalers. Dat geld wordt verdeeld door het Steunfonds Auteurs en het Matchingfonds van De Coöperatie.

Volgens Lira onderstreept het hoge aantal aanvragen het belang van steun aan de culturele sector in coronatijd. De stichting stelt ook dat door de grote belangstelling niet alle aanvragen kunnen worden gehonoreerd.

Bekijk meer van

Stichting Lira

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.