onderzoek covid en journalistiek

— donderdag 30 oktober 2014, 14:11

18 werknemers weg bij Veronica Magazine

Veronica Magazine, het grootste omroeptijdschrift van Nederland, vormt zijn redactie om tot kernredactie. Daardoor komt in totaal 17 fte te vervallen, wat betekent dat 18 werknemers boventallig worden. De functies van adjunct-hoofdredacteur, technisch eindredacteur, redacteur/verslaggever, vormgever, bureauredacteur programma/rtv en redacteur internet komen per 1 januari te vervallen. Omdat het omroepmedium meer in wil zetten op online, komen er 10 nieuwe functies terug, waaronder 2 fte voor redacteuren digitaal en 2 fte voor video-verslaggevers. Boventallig verklaard personeel kan solliciteren op die nieuwe functies. De kernredactie wordt verder aangevuld met freelancers.

De reorganisatie bij Veronica Magazine heeft alles te maken met de oplagedaling van de afgelopen jaren. Zo liep de oplage in 2013 met 15,6 procent terug. Daarmee zat het blad ruim boven de gemiddelde daling van de RTV-bladen, die op 8,7 procent uit kwam. Voor 2014 verwacht Veronica Magazine een oplagedaling van 20 procent. Daarnaast liep ook de verkoop van advertenties de laatste drie jaar terug van 9 miljoen naar onder de 5 miljoen. Meer bij de NVJ

Bekijk meer van

Veronica Magazine
banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.