— maandag 30 mei 2016, 10:46 | 0 reacties, praat mee

Veronica Magazine bestaat 40 jaar

Televisie-tijdschrift Veronica Magazine viert deze week zijn 40-jarige bestaan. Het blad verscheen in 1976 voor het eerst als wekelijks verschijnende gids met de programmagegevens van de diverse radio- en televisiezenders die Nederland telt. In een speciale jubileumuitgave die deze week verschijnt blikt het blad terug op zijn eerste vier decennia.

Ondanks teruglopende oplagecijfers is Veronica Magazine nog altijd het grootste omroepblad van Nederland. Nadat een aantal jaar terug werd besloten het blad meer op vrouwen te gaan richten, begint het tijdschrift zich sinds vorig jaar weer meer op de man te richten. “We proberen ook op te schuiven met de lezer, die inmiddels zelf ook in de veertig is”, verduidelijkt hoofdredacteur Debby Nobel desgevraagd aan Villamedia. “Die heeft behoefte aan iets stevigere interviews en een snuf nostalgie op z’n tijd, maar wil vooral niks missen op het gebied van film, series en tv.”

Hoewel Veronica Magazine in 1976 voor het eerst als wekelijkse programmagids verscheen, gaat de geschiedenis van het blad terug naar 1971, toen nog als blad van zeezender Radio Veronica. Na eerst enkele jaren wekelijks te zijn verschenen werd de frequentie in 1975 teruggeschroefd naar eens per twee weken. Nadat omroep Veronica in 1976 werd toegelaten in het publieke bestel verscheen de gids weer wekelijks.

Bekijk meer van

Veronica Magazine Veronica

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.