Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 4 juli 2014, 12:24

18 maanden cel voor Coulson

Andy Coulson, oud-hoofdredacteur van de opgeheven tabloid New of the World en voormalig adviseur van de Britse premier David Cameron, moet 18 maanden de cel in voor zijn rol in het afluisterschandaal dat Engeland jaren heeft beziggehouden. Coulson was eerder deze week al schuldig bevonden van het laten kraken van voicemailboxen; zijn collega Rebekah Brooks werd juist van alle aanklachten vrijgesproken. Coulson krijgt de zwaarste straf: andere betrokkenen kregen straffen variërend van een taakstaf van 200 uur tot zes maanden voorwaardelijke celstraf. Premier Cameron liet in een korte verklaring weten dat niemand boven de wet staat. Vooral het inbreken in de telefoon van een vermist - en later vermoord teruggevonden - tiener werd Coulson en zijn krant aangerekend. Coulson kan onder de huidige regels na 9 maanden weer in vrijheid worden gesteld. Meer bij de BBC

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.