— donderdag 7 augustus 2014, 11:23

Coulson aangeklaagd voor meineed

Andy Coulson, oud-hoofdredacteur van de opgeheven tabloid New of the World (NotW) en voormalig adviseur van de Britse premier David Cameron, werd vorige maand tot ruim anderhalf jaar cel veroordeeld voor zijn aandeel in het afluisterschandaal rond de krant. Hij is nu echter ook beschuldigd van het plegen van meineed tijdens eerdere verhoren over de zaak. The Guardian meldt dat Coulson meerdere keren stelde niets te weten over betrokkenheid van NotW-royalty-verslaggever Glenn Mulcaire bij hacking. Coulson stelde dat hij niet wist wie Mulcaire was noch dat die betaald werd om voicemails te kraken. Ook zou Coulson hebben gelogen toen hij ontkende dat er bij de tabloid "een cultuur van onderscheppen van telefoonverkeer" bestond. De oud-hoofdredacteur was niet aanwezig bij het voorlezen van de aanklacht en bracht evenmin op andere wijze een verweer in.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.