NVJ compleet lid

— woensdag 17 juni 2020, 14:04 | 0 reacties, praat mee

Zzp’ers willen ook af van plannen voor webmodule

Zzp’ers willen ook af van plannen voor webmodule
© ANP / Roos Koole

Zelfstandigen zonder personeel voelen weinig voor een geplande webmodule, waarmee kan worden getoetst of opdrachtgevers zelfstandigen kunnen inhuren. ZZP Nederland stelde dinsdag dat zo’n module ‘niet gaat werken’.

De belangenorganisatie reageert daarop op een besluit dat het kabinet afgelopen maandag nam, waarin plannen voor de invoering van een minimumtarief voor zelfstandigen strandden.

Daarbij werd aangegeven dat er wel verder wordt geëxperimenteerd met de genoemde webmodule. Die module moet beoordelen of er sprake is van een arbeidsrelatie tussen een opdrachtgever en zijn opdrachtnemer. Volgens ZZP Nederland levert die webmodule te veel administratieve rompslomp, te veel juridische onduidelijkheid en te weinig rechtszekerheid op.

“Het is een utopie om te denken dat deze webmodule aan opdrachtgevers en opdrachtnemers meer duidelijkheid zal geven,” schrijft de belangenorganisatie, “omdat de onderliggende, zeer complexe regelgeving niet veranderd”.

Bekijk meer van

ZZP Nederland

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.