Jodal

— woensdag 17 augustus 2016, 13:49 | 0 reacties, praat mee

‘Zzp’er mag huur aftrekken van winst’

ANP XTRA / Roos Koole

Zelfstandigen zonder personeel die vanuit huis werken mogen hun huurkosten aftrekken van hun winst, ook als hun werkruimte geen eigen opgang heeft. Dat melden BNR en het Financieele Dagblad naar aanleiding van een uitspraak van de Hoge Raad. Die bepaalde in een hoger beroep dat een claim van een bouwondernemer die vanuit huis werkt terecht is en dat hij een deel van de huurkosten van zijn woning mag aftrekken.

Volgens het arrest is het huurrecht een vermogensrecht, dat tot het ondernemersvermogen mag worden gerekend. Daarom mogen ondernemers hun huur aftrekken, minus een eigen bijtelling. Het arrest van de Hoge Raad geldt met terugwerkende kracht, mits de aangifte inkomstenbelasting nog open staat. Voorwaarde is wel dat de zzp’er vanuit zijn huurhuis werkzaamheden verricht voor zijn onderneming. Meer op Rechtspraak.nl

Toch moeten zzp’ers niet te vroeg juichen, reageert zzp-deskundige Pierre Spaninks tegenover BNR Nieuwsradio. De bouw-zzp’er in kwestie werd namelijk door de Hoge Raad in het gelijk gesteld omdat hij de huur van zijn woning al op zijn balans had staan bij het doen van zijn aangifte, waardoor zijn huis onderdeel was geworden van zijn ondernemingsvermogen. “Wil je daar over 2016 gebruik van maken, dan moet je zorgen dat je huurwaarde volgend voorjaar op je balans staat als kostenpost.”Meer op Rechtspraak.nl

Bekijk meer van

Zzp

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.