— donderdag 31 juli 2008, 08:48

Zorgen om gezondheid Cubaanse journalist

Het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) maakt zich grote zorgen over de journalist Juan Carlos Herrera Acosta, die in Cuba gevangen zit. Herrera Acosta is 13 dagen geleden begonnen met een hongerstaking. Zijn gezondheid verslechtert snel, stelt de vrouw van een andere politieke gevangene, Alfredo Domingo Batista. Herrera Acosta zou hoge koorts, laag bloedsuiker en een lage bloeddruk hebben. Om zijn protest tegen de omstandigheden in de gevangenis kracht bij te zetten, naaide de journalist op 21 juli zijn mond dicht. De hechtingen zijn ontstoken geraakt. Herrera Acosta werd in 2003 tot twintig jaar cel veroordeeld wegens zijn journalistieke werk voor het onafhankelijke persbureau Agencia de Prensa Libre Oriental. Er zitten momenteel 22 journalisten gevangen in Cuba. Na China is het land daarmee een van de meest repressieve regimes in de wereld.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.