de tegel publieksprijs 2020

— donderdag 9 augustus 2018, 16:04 | 0 reacties, praat mee

Zorgen om arrestatie van bekende fotograaf in Bangladesh

© Monirul Alam / EPA

Er komt steeds meer kritiek op de arrestatie van de bekende fotograaf Shahidul Alam, afgelopen zondag in Bangladesh. Mensenrechtenorganisaties en journalistenorganisaties roepen de overheid op hem vrij te laten.

Alam werd zondag gearresteerd in relatie met een interview over de al twee weken durende studentenprotesten in het land. Hij uitte kritiek op de regering en zei ook dat hij in elkaar was geslagen. Woensdag werd Alam door de rechtbank naar het ziekenhuis gestuurd voor onderzoek, daar verklaarden artsen dat er niks mis met hem. Hij zit nu weer in de cel.

Ook in Nederland zijn er zorgen om de fotograaf, meldt Het Parool. Alam is betrokken bij het Prins Claus Fonds en was jurylid van World Press Photo. Die organisatie steunde de fotograaf bij de bouw van zijn school Pathshala in Bangladesh.

World Press Photo zette zich recent in voor de vrijlating van twee Myanmarese fotografen die het geweld tegen de Rohingya vastlegden. Het duurde twee maanden voor zij vrijkwamen. World Press Photo-directeur Lars Boering: “Het vergt een lange adem om mensen in dit soort landen vrij te krijgen,” weet Boering. “Shahidul is sterk, maar hij is ook 63. We maken ons echt zorgen. Ik hoop vooral dat ze, nu de ogen van de hele wereld meekijken, van hem afblijven.” Meer bij New Age / New York Times / Al Jazeera

 

Bekijk meer van

Shahidul Alam Bangladesh

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.