website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Zorgen om arrestatie van bekende fotograaf in Bangladesh

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in censuur op donderdag 9 augustus 2018, 16:04

© Monirul Alam / EPA

Nieuws Er komt steeds meer kritiek op de arrestatie van de bekende fotograaf Shahidul Alam, afgelopen zondag in Bangladesh. Mensenrechtenorganisaties en journalistenorganisaties roepen de overheid op hem vrij te laten.

Alam werd zondag gearresteerd in relatie met een interview over de al twee weken durende studentenprotesten in het land. Hij uitte kritiek op de regering en zei ook dat hij in elkaar was geslagen. Woensdag werd Alam door de rechtbank naar het ziekenhuis gestuurd voor onderzoek, daar verklaarden artsen dat er niks mis met hem. Hij zit nu weer in de cel.

Ook in Nederland zijn er zorgen om de fotograaf, meldt Het Parool. Alam is betrokken bij het Prins Claus Fonds en was jurylid van World Press Photo. Die organisatie steunde de fotograaf bij de bouw van zijn school Pathshala in Bangladesh.

World Press Photo zette zich recent in voor de vrijlating van twee Myanmarese fotografen die het geweld tegen de Rohingya vastlegden. Het duurde twee maanden voor zij vrijkwamen. World Press Photo-directeur Lars Boering: “Het vergt een lange adem om mensen in dit soort landen vrij te krijgen,” weet Boering. “Shahidul is sterk, maar hij is ook 63. We maken ons echt zorgen. Ik hoop vooral dat ze, nu de ogen van de hele wereld meekijken, van hem afblijven.” Meer bij New Age / New York Times / Al Jazeera

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.