— donderdag 1 oktober 2009, 08:54

Zorg om ondergedoken journalisten

Twee journalisten van de BBC en persbureau Agence France-Presse zijn ondergedoken, nadat ze in Guinee werden bedreigd en geslagen door soldaten. De journalisten Mouctar Bah (AFP) en Amadou Diallo (BBC) deden verslag van het bloedig neerslaan van een vreedzame demonstratie in hoofdstad Conakry. Daarbij vielen in twee dagen honderden doden. Vrienden van Bah en Diallo waarschuwden de journalisten dat ze door soldaten werden gezocht in verband met hun "verraad" door de slachting wereldkundig te maken. De journalisten wachtten niet af en zijn ondergedoken. Er zou daarna geen contact meer met hen zijn geweest. Eerder had Bah aan Reporters sans Frontières (RSF) onthuld hoe soldaten hem en Diallo dwongen bij lijken te knielen. "Die lichamen, daar zeg je niks over. Je hebt niets gezien", zou hen zijn toegevoegd.

Bekijk meer van

BBC

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.