— donderdag 10 maart 2011, 09:17

Libië: BBC-team ondergaat schijnexecutie

Een nieuwsteam van de Britse publieke omroep BBC is door aanhangers van de Libische leider Gaddafi gearresteerd en ernstig mishandeld. Drie journalisten van BBC Arabic Service - verslaggevers Feras Killani en Chris Cobb-Smith en cameraman Goktay Koralta - werden aangehouden bij een blokkade en ondanks correcte papieren gearresteerd. Ze kregen vervolgens een kap over het hoofd en werden geslagen met vuisten en geweren. Daarnaast werden er schijnexecuties uitgevoerd, waarbij de loop van een machinegeweer in de nek werd gezet van de journalisten. Verslaggever Killani, van Palestijnse afkomst, werd extra hard aangepakt. Chris Cobb-Smith vertelt op de BBC-site dat ze op een gegeven moment voor een muur moesten staan. De man met het machinegeweer vuurde tweemaal naast zijn hoofd, tot hilariteit van de aanwezige veiligheidstroepen. Koralta zegt overtuigd te zijn geweest dat ze allen zouden sterven. Tijdens hun gevangenschap zagen de BBC-journalisten bewijs van marteling van andere gevangenen. De Libische overheid heeft de BBC excuses aangeboden voor de behandeling van hun personeel. Meer bij BBC / Guardian

Bekijk meer van

BBC

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.