website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Zilveren Nipkowschijf voor Verbraak

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in prijzen op donderdag 29 april 2010, 09:00

Nieuws

De Zilveren Nipkowschijf 2010, de prijs van tv-critici voor het beste Nederlandse televisieprogramma, is toegekend aan Kijken in de Ziel, de serie tv-interviews die RVU-programmamaker Coen Verbraak maakte met vooraanstaande Nederlandse psychiaters. Volgens de jury valt de reeks op door een superieure kwaliteit, waarbij de kijker op onthullende wijze toegang krijgt tot een beroepsgroep die zich gewoonlijk niet snel laat bevragen. Ad van Liempt, tot voor kort programmamaker bij de NPS, is bekroond met de Ere Nipkowschijf voor heel zijn televisie-oeuvre.

Lucky tv, de dagelijkse uitsmijter van De Wereld Draait Door, gemaakt door Sander van der Pavert, is onderscheiden met een eervolle vermelding, de aanmoedigingsprijs van de Nipkowjury.

De Zilveren Reissmicrofoon, de jaarlijkse radioprijs, gaat naar NPS-programmamaker Hans Haffmans van het Radio 4-programma Viertakt Vroeg, dat begin dit jaar ondanks fel protest van de luisteraars het veld moest ruimen in de ochtendprogrammering voor laagdrempeliger kost.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.