de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— zaterdag 7 november 2015, 11:11 | 0 reacties, praat mee

Zestien ogen

De kwaliteit van compacte camera’s heeft de afgelopen tijd een enorme sprong gemaakt. The Painter of Jalouzi, een recente documentaire over een Haïtiaanse schilder werd zelfs op een iPhone 6 gedraaid – overigens wel met een speciale lens-adapter.

Het zegt desondanks iets over de kwaliteit van zulke sensors tegenwoordig, die niet meer onderdoen voor professionele digitale spiegelreflexcamera’s.

Het bedrijf Light denkt dat er voor eind 2016 nóg een flinke kwaliteitsslag te behalen is, met een camera die is voorzien van een innovatief multi-lenssysteem en waar een 52 megapixel sensor achter 16 lenzen is geplaatst. Daarvan vuren er 10 tegelijk als op de sluiterknop wordt gedrukt.

De lenzen (sommige met optische zoom) zijn geconfigureerd voor diverse toepassingen, zodat je in de praktijk altijd een optimale foto schiet.

Nu is het nog een zelfstandig product, maar Light zou volgens techsite Re/Code inmiddels met de Chinese fabrikant Foxconn in onderhandeling zijn om het systeem ook naar mobiele telefoons te brengen. Foxconn schroeft onder meer voor Apple, Huawei en Sony producten in elkaar.

Wel even slikken: de Light L16 kost 1699 dollar en is (nog) niet buiten de Verenigde Staten te koop. Sinds dit artikel in print verscheen, heeft Light aangekondigd dat het per 7 november ook voor Nederland bestellingen accepteert. De camera kost hier 1999 euro en bij voorbestelling is een aanbetaling van 249 euro verplicht.

Bekijk meer van

vaardigheden camera

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.