— woensdag 11 augustus 2021, 11:27 | 0 reacties, praat mee

Zestien nominaties tweede editie European Cartoon Award

De zestien inzendingen. Uiteraard figureert de wereldwijde pandemie in veel van de tekeningen | European Cartoon Award

Er zijn zestien inzendingen genomineerd voor de tweede editie van European Cartoon Award. Eind september maakt de jury bekend welke cartoonist de prijs van 10.000 euro wint.

De cartoons gaan in op belangrijke gebeurtenissen die vorig jaar plaats hebben gevonden, waaronder de coronapandemie, de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, Brexit en anti-overheidsdemonstraties in Wit-Rusland.

De genomineerde cartoonisten zijn: André Carrilho, Vitor Neves, Vasco Gargalo en Pedro Silva uit Portugal; Marco de Angelis uit Italië; Niels Bo Bojesen uit Denemarken; Muse Gumus uit Turkije; Osama Hajjaj uit Jordanië; Tchavdar Nikolov uit Bulgarije; Saeed Sadeghi uit Iran; Tom Janssen, Hajo de Reijger en Tjeerd Royaards uit Nederland en Konstantinos Tsanakas - DINO, uit Griekenland.

Voorwaarde voor deelname was dat de prenten gepubliceerd zijn tussen 1 januari en 31 december 2020 in Europese online en printmedia en de maker in een van de 47 landen van de Raad van Europa woonachtig is. Alle genomineerde cartoons zijn via deze link te bekijken.

Bekijk meer van

European Cartoon Award

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.