— maandag 21 oktober 2019, 08:54 | 0 reacties, praat mee

Zes vrouwelijke Vlaamse sportjournalisten praten over seksuele intimidatie

In het Vlaamse televisieprogramma Studio Brussel vertelden zes Vlaamse sportjournalistes zondag over ongepaste voorstellen, intimidatie en voortdurende onderschatting. Dat schrijft De Standaard (via Blendle).

Sporza-journaliste Steffy Merlevede herinnerde zich een telefoontje met een technisch directeur bij een voetbalclub in eerste klasse die haar afpoeierde met de woorden: ‘Ik wil geen interview geven, en al zeker niet aan een wijf.’

Freelancejournaliste Hilde Van Malderen maakte mee dat een voetballer een interview afzegde omdat ze niets met hem wilde gaan drinken, en kreeg ongevraagd naaktfoto’s doorgestuurd van een analist. VTM-journaliste Soetkin Desloovere getuigde ook over oneerbare voorstellen uit het wielermilieu. ‘Het begint met berichtjes over hoe je eruitziet, maar na een tijdje gaat het over uitnodigingen om seks te hebben op hotel.’

Freelance wielerjournaliste Ann Braeckman had een gelijkaardig verhaal. Zij vertelde over een man uit de entourage van een grote wielerploeg die haar een exclusief interview met een renner zou bezorgen als ze zich zou aanbieden op zijn hotelkamer. Samen met Desloovere had Braeckman afgesproken geen namen te noemen, ‘omdat ze graag nog langer actief zouden blijven in het milieu.’

VRT-journaliste Inge Van Meensel noemde evenmin namen toen ze het had over intimidatie door een man – ‘een collega wil ik hem niet noemen’ – die haar kleineerde en pestte op de redactie, en die haar geen verslagen liet indienen voor zijn programma’s omdat hij ‘geen wijven in zijn show’ wilde.

Vlaeminck en praatgast Karl Vannieuwkerke noemden de naam dan maar in haar plaats, en wezen ex-VRT-journalist Carl Huybrechts aan. Die ontkent dat het seksisme was wat hem dreef. Hij vindt dat Van Meensel geen goede stem had.

Bekijk meer van

VRT Seksuele intimidatie #MeToo

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.