word studentlid

— maandag 3 mei 2021, 08:31 | 0 reacties, praat mee

Zes maanden cel geëist tegen Hero Brinkman voor lekken naar de Telegraaf

Zes maanden cel geëist tegen Hero Brinkman voor lekken naar de Telegraaf
© Foto: ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag een half jaar cel geëist tegen oud-PVV'er en voormalig politieman Hero Brinkman. Het gewezen Kamerlid stond voor de rechtbank in Amsterdam terecht voor het lekken van vertrouwelijke politie-informatie naar de Telegraaf. Laatste wijziging: 3 mei 2021, 09:36

In 2016 en 2017 zou Brinkman (56) herhaaldelijk gegevens hebben verstrekt aan een journalist van De Telegraaf. De krant maakte daar volgens het OM gebruik van voor zes artikelen, onder andere over terrorisme, aldus Nu.nl.

Brinkman ontkende vrijdag stellig dat hij zijn ambtsgeheim heeft geschonden. De politie was volgens hem blind voor de gevaren van een terroristische aanslag in Amsterdam. “Ik ben vijf jaar lang door de politieleiding in het ootje genomen. En vervolgens laat men een hele groep terreurdaders lopen.”

Hij zou slechts een geanonimiseerd dossier aan De Telegraaf hebben gegeven dat betrekking heeft op zijn ontslagperikelen.

Volgens het OM heeft Brinkman geen opening van zaken gegeven. De officier van justitie wees ter onderbouwing van haar eis op documenten die zijn gevonden bij Brinkman thuis en in zijn auto.

Meer bij Nu.nl.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.