Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 14 december 2018, 09:58 | 0 reacties, praat mee

Zembla boos na beschuldiging van wethouder

© Zembla

Een wethouder uit Barneveld beschuldigt Zembla ervan een citaat aan een verkeerde persoon te hebben toegeschreven. Het tv-programma ontkent de aantijging en is boos.

In een uitzending over mogelijk vervuild zand in Barneveld werd een citaat gebruikt van Henk-Jan Baakman, directeur van de Omgevingsdienst de Vallei, meldt het AD. Het citaat was stiekem opgenomen door een bewoner op de besloten bewonersavond in Barneveld op 9 november en maakte deel uit van een langer geluidsfragment waarin Baakman aan het woord is.

Wethouder Aart de Kruijf (SGP) stelde afgelopen woensdagavond in de gemeenteraad dat er in werkelijkheid een buurtbewoner aan het woord is. De bewoner die het materiaal opnam stelt dat het echt Baakman is, die aan het woord is.

Roelof Bosma van Zembla reageert boos en verbaasd op de aantijging van de Barneveldse wethouder. “Ik ben er honderd procent zeker van dat Baakman degene is die dit zegt en hij heeft dit ook nooit ontkend. Ik begrijp niet wat de wethouder hiermee wil bewijzen, anders dan dat hij ons programma in een kwaad daglicht wil stellen. Hij creëert hiermee onduidelijkheid en een zweem van nepnieuws. Daarmee dient hij op geen enkele manier het belang van de burgers van Barneveld.”

Bekijk meer van

Zembla Barneveld Aart de Kruijf

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.