persveilig seminar

— dinsdag 11 november 2008, 08:59 | 1 reactie, praat mee

Geen homo in programma EO

Een 25-jarige homoseksuele man heeft bij de Commissie Gelijke Behandeling geklaagd dat hij is uitgesloten van deelname aan het EO-programma 'Veertig dagen zonder seks'. De man heeft de procedure tegen de EO aangespannen om via de CGB te horen of de EO deze beslissing op grond van hun Bijbelse visie wel binnen het publieke bestel had mogen nemen. Volgens de EO had de afwijzing niets te maken met hun Bijbelse opvattingen. De omroep zei dat het ervoor gekozen had homo's niet aan dit programma te laten deelnemen, omdat dan de boodschap van het programma gevaar loopt:"Het gaat erom dat kijkers gaan nadenken over hun seksuele gedrag. Een homo zou alle aandacht naar zich toe trekken." Laatste wijziging: 11 november 2008, 09:43

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Dick van Reenen, 11 november 2008, 13:52

Goed en kwaad zijn projecties?

Door ooit naakt in het Aards Paradijs gegeten te hebben van de boom der kennis, en wetenschap te hebben over goed en kwaad, heeft here God ons behoorlijk de duvel aangedaan. Bij alles wat we doen stellen we ons al dan niet bewust de vraag: is dit goed of slecht, veilig of onveilig?
In hoofdzaak kan gesteld worden dat ieder oordeel, of het over een situatie of een medemens is, niets meer is dat een projectie. Oordeelt u over de ander, dan spreekt u eigenlijk hoofdzakelijk over uzelf.

In de Bijbel komen we metaforen tegen over de gevolgen en oorzaken van het oordelen.
Bij voorbeeld:

Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld wordt.
Want met welk oordeel gij oordeelt, zult gij geoordeeld worden; en met welke mate gij meet, zal u wedergemeten worden.
En wat ziet gij den splinter, die in het oog uws broeders is, maar den balk, die in uw oog is, merkt gij niet?

Het leven van elk mens is een geschenk van uw en mijn schepper. Het is goed zoals de schepper hem of haar heeft gefMet ormeerd! Wie zij wij dat de het werk zijner handen kwalificeren van wat goed is en wat niet. Homo zijn is geen ziekte maar de uitkoms zoals de schepper hem of haar heeft gheteschapen. Met het eigendom van de Schepper behoren wij zorgvuldig om te gaan. Want sprak nie de Here Jezus: wie wel heeft gedaan aan hem al ware hij de minste mijner, die heeft dat aan mij gedaan.

Met vriendelijke groet,
Dick van Reenen

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.