— woensdag 2 december 2009, 09:07

YouTube als streaming televisiezender

's Werelds grootste videosite YouTube praat met de televisie-industrie, teneinde studio's te overtuigen van een betaalmodel voor het streaming distribueren van programma's. Dat meldt MediaMemo, een onderdeel van de Wall Street Journal. Nu is een beperkt aantal programma's via diensten van Apple en Amazon te koop, waarbij elke aflevering in zijn geheel wordt gedownload. In Nederland is dit op het moment niet mogelijk. Studio's zouden willen vasthouden aan het prijsmodel voor deze downloads, wat voor consumenten minder interessant zou zijn: een gedownloade aflevering kan onbeperkt bekeken worden. YouTube stelt dat onderzoek uitwijst dat ook gedownloade afleveringen meestal één keer worden bekeken. YouTube introduceerde onlangs ondersteuning voor de hoogste kwaliteit HDTV, waarmee het stilaan een alternatief vormt voor kabel- en satellietdistributie. Peter Kafka van MediaMemo wijst erop dat - net als bij kranten en muziek - gebruikers op internet niet geneigd zijn te betalen voor video-inhoud. "Dat moet eerst veranderen, wil dit gaan werken", aldus Kafka. Of de videodienst ook in Nederland wordt uitgerold, is nog onbekend.

Bekijk meer van

YouTube

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.