Persveilig

— woensdag 12 november 2008, 09:02

BBC iPlayer gaat internationaal

De Britse staatsomroep BBC biedt kijkers de mogelijkheid om programma's terug te zien via de website en de losstaande applicatie iPlayer. Deze zijn, vanwege uitzendrechten, alleen door Britten te gebruiken. De BBC heeft nu aangekondigd dat het de iPlayer-dienst zo breed mogelijk wil gaan aanbieden en daarbij ook kijkt naar internationale beschikbaarheid. Het aantal 'digitale platforms' wordt uigebreid, stelt Erik Huggers, hoofd BBC Future Media & Technology. Mac-gebruikers zullen nog voor het eind van dit jaar een iPlayer kunnen downloaden die onder OS X werkt. De iPlayer blijkt vooral onder werktijd en na televisie prime-time populair. Toezichthouders van de BBC hebben begin deze week toestemming gegeven voor het uitbreiden van iPlayer met een 'download op aanvraag', die het mogelijk maakt programma's 7 dagen vóór uitzending al klaar te zetten. Ook gaat de BBC eerdaags over op open standaarden voor video. Wanneer de iPlayer ook buiten Engeland (en onder welke voorwaarden) beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Bekijk meer van

BBC

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.