PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— dinsdag 2 november 2021, 16:03 | 0 reacties, praat mee

Yahoo trekt zich definitief terug uit China

© Ng Han Guan / AP

Techbedrijf Yahoo is sinds maandag gestopt met het aanbieden van zijn diensten in China. Het Amerikaanse bedrijf heeft daartoe besloten omdat het "zakelijke en juridische klimaat" in het Aziatische land steeds uitdagender wordt.

Zo zijn de techwebsites TechCrunch en Engadget, waarvan Yahoo de eigenaar is, niet meer bereikbaar in het land, schrijft The Wall Street Journal.

De aanwezigheid van Yahoo in China is de laatste jaren al steeds meer afgenomen. Het bedrijf, dat onder andere een zoekmachine en emaildiensten aanbiedt, begon in 2013 al met het afbouwen van de hoofdactiviteiten in China.

De stap van Yahoo volgt op die van Microsoft, dat eind vorige maand aangaf eind dit jaar te stoppen met het aanbieden van LinkedIn in China. Ook Microsoft gaf aan dat het te moeilijk is geworden om in China aan alle regels rond internetcensuur te voldoen.

Dit jaar is China steeds strenger gaan optreden tegen techbedrijven. Er geldt strengere regulering van China op het gebied van dataveiligheid en controle op wat voor informatie op internet wordt verspreid. Sinds maandag geldt er ook een nieuwe privacywet in het land. Volgens de Chinese overheid moet de wet de online privacy van burgers beter beschermen. Tegelijkertijd dienen de regels als middel om de techsector in China strenger in de gaten te houden. Meer bij Reuters

Lees ook:
Apple onder vuur om plannen voor het doorspitten van privéfoto’s naar strafbaar materiaal (11 augustus 2021)
Kritiek op Apple en Amazon voor medewerking aan Chinese censuur (4 augustus 2017)

Bekijk meer van

Yahoo China

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.