— dinsdag 13 mei 2014, 13:44

WPG verkoopt uitgeverijen

Uitgeefconcern WPG Uitgevers (WPG) stoot vier uitgeverijen af. Querido, De Arbeiderspers, Nijgh & Van Ditmar en Athenaeum Polak & Van Gennep worden voor een niet bekendgemaakt bedrag verkocht aan Paulien Loerts, nu directeur van het WPG-onderdeel Singel 262. WPG gaat verder met onder meer De Bezige Bij en A.W. Bruna. Volgens WPG-directeur Coen Clement is de verkoop noodzakelijk, gezien de al jaren dalende boeken- en tijdschriftenmarkt. Ook bij WPG is de omzet de afgelopen jaren gedaald. Vorig jaar bedroeg die 160 miljoen euro, een krimp van ruim eenvijfde in drie jaar. Vorig jaar kondigde WPG al een forse reorganisatie aan waarbij in 2014 100 voltijdsbanen zouden verdwijnen.

Een reorganisatie en het verkopen van de monumentale grachtenpanden waarin de uitgeverijen en het hoofdkantoor zijn gevestigd, moeten ervoor zorgen dat het bedrijf eind dit jaar weer schuldenvrij is. Volgens Loerts kunnen alle uitgevers, (bureau)redacteuren en promotiemedewerkers mee naar het nieuwe bedrijf, dat per 1 januari verhuist naar een nieuw pand in of nabij het centrum van Amsterdam. Meer bij de Volkskrant / NRC Q

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.