onderzoek covid en journalistiek

— woensdag 25 juni 2014, 09:13

Ruzie tussen Duitse uitgevers en Amazon

De Duitse uitgeversbond heeft Amazon openlijk beschuldigd van afpersing. Amazon wil korting op de inkoop van met name e-boeken van het Zweedse Bonnier, eigenaar van zestien Duitse uitgevers, maar omdat die weigert, worden boeken volgens de bond geboycot of erg traag geleverd. De bond heeft dinsdag formeel een klacht ingediend en om een onderzoek gevraagd bij de Duitse mededingingswaakhond. Volgens Amazon is er geen sprake van vertraagde levering, maar is er gewoon minder voorraad van Bonnier-titels. Amazon heeft het op dit moment met nog meer partijen aan de stok over prijzen van e-boeken. Ook het Amerikaanse Hachette ligt overhoop met het bedrijf. Amazon leverttijdelijk zelfs geen boeken meer van Hachette. Meer bij Emerce / Gigaom

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.