website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

‘WPG Uitgevers wil af van sportbladentak’

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in tijdschrift op dinsdag 5 juni 2018, 10:22

Nieuws UPDATE WPG Uitgevers zou in gesprek zijn om de sportbladentak te verkopen, meldt Adformatie. Het gaat om de titels Runner's World, het vorig jaar gelanceerde Bicyling en Voetbal International. De uitgevers van Bycicling en Runner's world, stellen dat het iets anders in elkaar steekt.

Adformatie meldt dat de uitgever met verschillende partijen spreekt over een verkoop. WPG zou wel Vrij Nederland willen behouden en ook ‘mind’ titels als Happinez en Psychologie.

In een mail aan Villamedia schrijven Imo Muller en Olivier Heimel, uitgevers van Runner’s World en Bicycling, dat er een belangrijke nuancering is. Bij de internationale overname van Rodale (het moederbedrijf van onder meer Runner’s World en Bicycling) begin dit jaar door Hearst, werd duidelijk dat de beide titels (nu Hearsttitels immers) in Nederland, na afloop van het WPG-contract, ook bij Hearst Netherlands terecht zouden komen. WPG en Hearst Netherlands zijn in nu overleg om die overgang al eerder plaats te laten vinden.

Over Voetbal International gaan al wel langer geruchten dat WPG er vanaf wil. Het blad verkeert de afgelopen jaren in financieel zwaar weer en er volgden al diverse reorganisaties.

Afgelopen week maakte WPG Uitgevers de jaarcijfers over 2017 bekend. Ook dit jaar was er een nettoverlies. Maar het bedrijf zou bezig zijn om met nieuwe initiatieven de omzet weer te verbeteren.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.