banner anp

— dinsdag 5 juni 2018, 10:22 | 0 reacties, praat mee

‘WPG Uitgevers wil af van sportbladentak’

UPDATE WPG Uitgevers zou in gesprek zijn om de sportbladentak te verkopen, meldt Adformatie. Het gaat om de titels Runner's World, het vorig jaar gelanceerde Bicyling en Voetbal International. De uitgevers van Bycicling en Runner's world, stellen dat het iets anders in elkaar steekt.

Adformatie meldt dat de uitgever met verschillende partijen spreekt over een verkoop. WPG zou wel Vrij Nederland willen behouden en ook ‘mind’ titels als Happinez en Psychologie.

In een mail aan Villamedia schrijven Imo Muller en Olivier Heimel, uitgevers van Runner’s World en Bicycling, dat er een belangrijke nuancering is. Bij de internationale overname van Rodale (het moederbedrijf van onder meer Runner’s World en Bicycling) begin dit jaar door Hearst, werd duidelijk dat de beide titels (nu Hearsttitels immers) in Nederland, na afloop van het WPG-contract, ook bij Hearst Netherlands terecht zouden komen. WPG en Hearst Netherlands zijn in nu overleg om die overgang al eerder plaats te laten vinden.

Over Voetbal International gaan al wel langer geruchten dat WPG er vanaf wil. Het blad verkeert de afgelopen jaren in financieel zwaar weer en er volgden al diverse reorganisaties.

Afgelopen week maakte WPG Uitgevers de jaarcijfers over 2017 bekend. Ook dit jaar was er een nettoverlies. Maar het bedrijf zou bezig zijn om met nieuwe initiatieven de omzet weer te verbeteren.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.