— woensdag 15 oktober 2014, 09:24

WPG optimistisch na eenmalig dieprood

WPG Uitgevers heeft over 2013 een nettoverlies van 12,2 miljoen euro geleden, maakt het bedrijf bekend bij de presentatie van het jaarverslag. De rode cijfers komen niet als een verrassing, stelt WPG, omdat in het verlies hoge - maar eenmalige - reorganisatiekosten van 10 miljoen euro en diverse afwaarderingen zijn opgenomen. Zonder de reorganisatiekosten zou het bedrijf een operationele winst van 0,8 miljoen euro hebben behaald op een omzet van 160 miljoen euro. Directeur Koen Clement wijst er op dat de uitgeverij inmiddels schuldenvrij is en dat over 2014 "gezonde winstcijfers" worden verwacht. Met de reorganisatie achter zich, is er geld voor nieuwe intitiatieven, zoals de vorming van een business unit WPG Media die nieuwe plannen in de domeinen 'kindermedia', 'mindstyle', 'actief leven' en 'bewegen' gaat ontwikkelen. Die unit zal begin volgend jaar naar de Wibautstraat in Amsterdam verhuizen.

Bekijk meer van

WPG

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.