e learning nvj

— vrijdag 26 november 2021, 12:17 | 0 reacties, praat mee

Wirecutter-personeel van de New York Times staakt vanaf Black Friday

© Vakbond Wirecutter

Medewerkers van de New York Times komen openlijk in opstand tegen hun werkgever uit solidariteit met collega's van recensiesite Wirecutter die tijdens het Thanksgiving-weekend zijn gaan staken na een patstelling over loononderhandelingen. Laatste wijziging: 26 november 2021, 12:38

Wirecutter is een in 2011 opgezette site voor productrecensies en sinds 2016 eigendom van The New York Times Company. Maar vanaf die tijd worden ze niet hetzelfde behandeld, schrijft New York Magazine. Choire Sicha, die bij the New York Tinmes heeft gewerkt, meldt dat de salarisvoorwaarden voor medewerkers van Wirecutter een stuk lager liggen dan van medewerkers bij de krant. Ook zijn ze pas sinds twee jaar aangesloten bij de vakbond, maar in die tijd zijn ze niets opgeschoten, meldt de Wirecutter Union op haar website. “Na twee jaar onderhandelen blijft The New York Times Company onze onderhandelingen vertragen door middel van oneerlijke arbeidspraktijken en loonaanbiedingen doen waarbij ons personeel aanzienlijk wordt onderbetaald. Wij, leden van de Wirecutter Union, zijn het zat. We zijn bereid om tijdens de Black Friday-winkelweek niet te werken voor een eerlijk contract.”

De vakbond heeft lezers nu opgeroepen om niets via de site van Wirecutter te kopen. De staking loopt vanaf vandaag, Black Friday de dag na Thanksgiving waarbij hoge kortingsacties worden gegeven om klanten te lokken, tot het populaire cybermonday, wat als start wordt gezien van de kerstverkoop bij online winkels. Deze dagen worden gezien als piekdagen van het jaar op het gebied van online winkelen. Er is ook een crowdfundingsactie opgezet om de medewerkers die nu niet werken te helpen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.