word studentlid

— dinsdag 15 september 2015, 08:42 | 0 reacties, praat mee

Winnaars Press Freedom Awards 2015 bekend

Winnaars Press Freedom Awards 2015 bekend
CPJ-winnaar Zunar. Foto: Fazry Ismail / EPA

Het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) eert journalisten uit Ethiopië, Maleisië, Paraguay en Syrië met de International Press Freedom Awards 2015. Volgens het CPJ hebben ze hun vak uitgeoefend ondanks doodsbedreigingen, fysieke aanvallen, juridische acties, gevangenisstraf of verbanning. Laatste wijziging: 15 september 2015, 08:48

Uit Ethiopië krijgt Zone 9 bloggers de prijs, zes van hen werden gearresteerd en aangeklaagd wegens terrorisme omdat ze kritische geluiden lieten horen. 

De Maleisische Zulkiflee Anwar Ulhaque, ook bekend onder de naam Zunar, ontvangt als eerste cartoonist de prijs. Hij is aangeklaagd voor opruiing en hem wacht mogelijk een gevangenisstraf van 43 jaar, omdat hij het waagde het misbruik van de regering te bespotten.

De Paraguyaanse journalist Cándido Figueredo Ruíz ontvangt de prijs voor zijn verslaggeving over drugssmokkel bij de grens met Brazilië. Hij krijgt sinds tien jaar 24 uur per dag politiebescherming vanwege doodsbedreigingen aan zijn adres.

En het Syrische burgerjournalistencollectief Raqqa krijgt de prijs omdat het nog een van de weinig onafhankelijke nieuwsbronnen is in Syrië die blijven berichtten vanuit de zelfbenoemde hoofdstad van terreurgroep Islamitische Staat (IS).

De uitreiking van de prijs is op 24 november, tijdens het jaarlijkse CPJ event in New York.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.