word studentlid

— donderdag 28 oktober 2010, 15:16

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2010

Laatste wijziging: 28 oktober 2010, 17:18

Tijdens een feestelijke prijsuitreiking in het Koninklijk Instituut voor de Tropen zijn vanavond de winnaars van de 4e editie van de National Geographic Fotowedstrijd 2010 bekendgemaakt. Deze wedstrijd staat open voor alle mensen, woonachtig in Nederland of België, met een passie voor fotografie; van amateurs tot professionals. Met bijna 21.000 inzendingen is de National Geographic fotowedstrijd de grootste in haar soort in Nederland en België. Foto’s konden worden ingestuurd in vier categorieën: Mens, Dier, Landschap en Nederland Waterland. Deze laatste categorie is dit jaar nieuw toegevoegd en maakt onderdeel uit van de campagne ‘Nederland leeft met Water’. De winnende foto’s zijn gepubliceerd in het novembernummer van National Geographic, dat vanaf morgen in de winkel ligt.

De winnaars zijn gekozen door een gerenommeerde jury bestaande uit Aart Aarsbergen (hoofdredacteur National Geographic), Paul Römer (adjunct-hoofdredacteur), Eva Ooms (artdirector), Jochem Wijnands (fotojournalist) en Jan Vermeer (natuurfotograaf). In iedere categorie nomineerde de jury vijf foto’s, waarna de winnende foto per categorie gekozen werd. De jurering vond anoniem plaats, de naam van de fotograaf was tijdens het selectieproces niet bekend.

In de categorie Mens heeft ANP-fotograaf Robin Utrecht uit Rotterdam gewonnen met zijn foto van een huilende jongen. Met een close-up foto van een bladwesplarve in het Brabantse natuurgebied Kampina sleepte de Belgische natuurfotograaf Jonny Verheyden de eerste prijs in de categorie Dier in de wacht. Wijnand van Till uit Utrecht won in de categorie Landschap met zijn mystieke foto van de skyline van Dubai die door het wolkendek heen prikt. De Amsterdamse Annemarijne Bax wist met haar luchtopname, genomen vanuit een helikopter tussen Sloterdijk en Egmond aan Zee, een eerste plaats te veroveren in de nieuwe categorie Nederland Waterland.

National Geographic november, met daarin de winnende foto’s, ligt vanaf 28 oktober in de winkel.
Meer informatie, Foto’s en Juryrapport

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.