word studentlid

— vrijdag 5 maart 2010, 10:30 | 6 reacties, praat mee

Wilders wil nooit naar Pauw & Witteman

UPDATE In een interview in Playboy typeert Geert Wilders de Nederlandse pers in het algemeen als ‘heel fout’. Een speciale kanttekening zet hij bij Pauw & Witteman. ‘Ik vind het een verschrikkelijk programma. Ik vind het verschrikkelijke mensen. Ik zie me daar niet snel naartoe gaan. Als ik premier ben? Ik weet het niet. Ik denk niet dat ik ooit in een uitzending van Pauw & Witteman zal zitten.’ De PVV-voorman lijkt zijn heil de laatste tijd te zoeken bij de mannenbladen. Hij geeft het 8-pagina lange interview aan Playboy twee weken na een groot interview in Revu. Bij de door hem getypeerde ‘linkse media’ laat hij zich vrijwel nooit zien. Ook het lijsttrekkersdebat na de gemeenteraadsverkiezingen onder leiding van Paul Witteman afgelopen woensdag, liet hij aan zich voorbij gaan. Op de vraag van Playboy waarom hij wel voor het mannenblad kiest, zegt hij: ‘Ik vind het een leuk tijdschrift. En ik denk eerlijk gezegd dat er veel meer mensen zijn die Playboy lezen dan, bijvoorbeeld, NRC Handelsblad.’ Laatste wijziging: 5 maart 2010, 11:32

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

6 reacties

Har Tortike, 5 maart 2010, 11:24

Oplage Playboy: 53.984 maandelijks, maar ok die gaat misschien ook van hand tot hand onder de ‘rukkende manne’, x 5 = 269.920 lezers per maand. Oplage NRC: 75.000 dagelijks = laten we zeggen 4x6 dagen per maand = 1.800.000 lezers per maand.  Misschien had Wilders moeten zeggen: ‘Ik ken meer mensen die Playboy lezen dan NRC’, of: ‘Ik lees Playboy veel vaker dan NRC’. Haat-Smurf Wilders is ook Bluf-Smurf. Emancipatie van de loosers.

Theo, 5 maart 2010, 13:27

Har toch.
Wil je hiermee beweren dat iedereen die de NRC leest dat slechts 1x per maand doet?
En dan nog, als hij daar een interview geeft, staat het er dan een maand lang iedere dag in??

Hilarische reactie, maar ben bang dat het niet hilarisch is op de manier waarop het bedoeld is en dat je jezelf meer voor aap zet dan Wilders.

Kees Cornelder, 5 maart 2010, 15:33

Wat hebben (wijlen) Piet Reckman/Sjaloom/links en Geert Wilders/PVV/rechts met elkaar gemeen, zo las ik ergens?
Dat de een de methode-sociale actie (of zoals ooit Reckman schreef: sociale aksie) met verve hanteerde tegen overheidsmacht. Van buiten dus.
En dat de ander deze methode gebruikt binnen de overheid. Zand strooien in de motor van het politieke systeem. Van binnenuit dus.

Tip: lees, met ‘vertaaloog’ Reckman’s ‘Sociale Aktie, naar een strategie en methodiek - methodes en technieken maatschappelijke veranderingen - Anthos, Baarn 1971 (ISBN 90 6074 442 x) en Wilders’ trukendoos is er in een klap door verduidelijkt.

Filip s. de Goede, 5 maart 2010, 17:36

@Har; De werkelijke cijfers liggen nog iets verder uitelkaar. NRC 155.000 betaalde standaardabo’s, Playboy 18.000. In de losse verkoop wordt dat verdubbeld. Dat geldt in feite voor al die ‘rechtse’ mannenblaadjes (revu, panorama, actueel). Zelfs samen halen ze de oplage van de NRC niet eens. Bovendien als het aantal lezers een criterium is zou Wilders alleen in de ANWB kampioen interviews geven

Har Tortike, 5 maart 2010, 19:01

@Theo: stel 4 weken x 6 dagen x 75000 = 1.800.000.

Har Tortike, 6 maart 2010, 17:04

@ Dank voor de nadere gegevens. Denk je dat Wilders zijn uitspraak baseert op die gegevens?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.