basis naar compleet

— woensdag 10 maart 2021, 09:16 | 0 reacties, praat mee

Wilders bedankt voor maanden terug geregeld Nieuwsuur-interview

Nieuwsuur maakte de meeste kans Wilders te treffen door hem in de Tweede Kamer op de gang tegen te komen. Een interviewdatum prikken blijkt onmogelijk. | ANP

Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje noemt het afzeggen van PVV-leider Geert Wilders voor een lopende series verkiezingsinterviews teleurstellend en een nederlaag voor de journalistiek. Wilders zegt zich te willen voorbereiden op een debat met Mark Rutte in Pauw, later die avond. Laatste wijziging: 10 maart 2021, 09:19

Wilders had maanden terug zijn medewerking van Nieuwsuur toegezegd, maar blaast dit nu af. Nieuwsuur bood een alternatieve datum aan, maar Wilders heeft daarvoor bedankt.

Oranje: “Natuurlijk zijn politici vrij hun eigen podia te kiezen Maar het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat ze daarbij, uitgerekend in een verkiezingscampagne, zich niet onttrekken aan het kritische interview.”

Overigens staat Wilders niet alleen in zijn te elfder ure afhaken: ook Denk-politicus Farid Azarkan zegde af. Eerst door ziekte, toen op de alternatieve datum. Oranje noemt dat in een artikel voor Nieuwsuur een zorgelijke ontwikkeling.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.