word actief nvj klein

— maandag 22 oktober 2012, 13:42 | 0 reacties, praat mee

Wielrennen

Was de financiële crisis te voorkomen geweest als de journalistiek beter haar werk had gedaan? Ik vraag het me af. We moeten de journalistiek niet belangrijker maken dan ze is. Datzelfde gevoel bekruipt me bij de discussie over de sportjournalistiek. Laatste wijziging: 18 maart 2014, 12:04

Had die eerder het dopinggebruik van Lance Amstrong en al die andere slikkers moeten blootleggen? Nee. Want dat kan de journalistiek helemaal niet. En de journalistiek moet zich dat ook niet laten aanpraten. Als iedereen in het peloton zijn mond houdt en journalisten geen bloedmonsters mogen afnemen, dan wordt het erg moeilijk iets te bewijzen.

Tegelijk verbaast het me dat er wordt gedaan of doping in de sport iets nieuws is. Terwijl iedereen weet, op basis van sporters die worden betrapt en dus feiten, dat in het wielrennen, bij turnen, atletiek, voetbal, tennis en alle andere topsporten doping voorkomt. Omdat mensen nu eenmaal tot over het randje gaan om te winnen. En omdat andere mensen daar bewondering voor hebben.

Ik vind het wat makkelijk om de journalist te verwijten dat de mens nu eenmaal zo in elkaar steekt. Wat anders is dat we van journalisten wel mogen vragen ook aan het menselijke tekort aandacht te besteden. Ik heb niet de indruk dat het journaille daarvoor wegloopt.

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.