banner anp

— donderdag 22 april 2010, 09:09 | 0 reacties, praat mee

Debat over de gemengde praktijk

Freelancers houden er een gemengde praktijk op na. Van louter journalistiek werk is niet tot nauwelijks rond te komen. Zoveel blijkt wel uit een rondgang langs een aantal collega’s (zie Villamedia magazine, 23 april 2010). Er is niets mis met een combinatie van commercieel en journalistiek werk. Wel is het erg dat journalistiek belabberd betaalt. Eerder schreven we over 18 euro voor een foto. Ook tekstschrijvers moeten met weinig genoegen nemen en bij de radio en televisie is het al niet veel beter. Dan zijn goed betaalde opdrachten voor bedrijven en overheden een uitkomst. Maar zo’n gemengde praktijk zorgt ook voor nieuwe dilemma’s. Kun je bijvoorbeeld nog wel onafhankelijk je werk doen?

Stof genoeg voor een stevig debat. Dat doen we samen met de organisatie van De Tegel en de sectie freelance van de NVJ op dinsdag 27 april in Den Haag. Cees Grimbergen heeft de leiding, Bart Verkade (AD) en onder andere freelancers ­Marcel Metze en Mensje Melchior nemen stelling.

Kijk op villamedia.nl/debat voor meer informatie en meld je aan via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.