word studentlid

— vrijdag 1 september 2017, 09:28 | 0 reacties, praat mee

Wetenschapsjournalist Simon Rozendaal met pensioen

Wetenschapsjournalist Simon Rozendaal met pensioen
Simon Rozendaal / Foto: Elsevier Weekblad

Elsevier-redacteur Simon Rozendaal legt na 42 jaar zijn pen neer. De in 1951 geboren Rozendaal kan beschouwd worden als nestor van de wetenschapsjournalistiek. Rozendaal studeerde scheikunde in Delft en werkte eerst een decennium voor NRC Handelsblad, waar hij onder andere het wetenschapskatern van de krant opzette. In 1986 maakte hij de overstap naar Elsevier (nu Elsevier Weekblad), waar hij dertig jaar lang schreef over onderzoek en innovatie. In 1979 ontving hij de Glaxo-award voor zijn werk en presenteerde diverse televisieprogramma's over wetenschap. Laatste wijziging: 1 september 2017, 09:35

In zijn ruim vier decennia in het vak heeft Rozendaal zowel de wetenschap als de journalistiek zien veranderen, schrijft hij in een afscheidsartikel in Elsevier Weekblad (alleen voor abonnees, maar ook beschikbaar in Blendle). “Met pijn in het hart constateer ik dat er sprake is van een verminderd vertrouwen in zowel de wetenschap als de journalistiek. Bij de wetenschap manifesteert zich dit bij het verzet tegen vaccinaties en in het debat over klimaatverandering, bij de journalistiek in dalende aantallen van lezers die daarvoor willen betalen.”

Bij wijze van afscheid organiseert Elsevier Weekblad op zondag 3 september een symposium in congres- en debatcentrum Armenius in Rotterdam waar het vertrouwen in de wetenschap en de journalistiek centraal staat. Daarnaast heeft Rozendaal een reeks interviews met wetenschappers gebundeld in het boek Vertrouwen in de wetenschap, waarin ook aandacht is voor het verminderd vertrouwen in de journalistiek.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.