— woensdag 22 februari 2012, 10:50

Westerse journalisten dood in Homs

Bij een bombardement in de Syrische stad Homs, waar vanochtend al een prominente burgerjournalist omkwam, zijn ook twee Westerse journalisten gedood. Een van de doden is de Amerikaanse veteraan-journaliste Marie Colvin van de London Sunday Times. De andere dode is de Franse fotojournalist Remi Ochlik, dit dit jaar de World Press Photo won in de categorie algemeen nieuws. De BBC meldt dat de twee zijn gedood bij een raketinslag in een geïmproviseerd mediacentrum.

The Guardian heeft een liveblog over de verslechterende situatie in Homs. Gisteren nog noemde Colvin in een CNN- verslag het bloedvergieten in Homs “volstrekt misselijkmakend”. De Syrische autoriteiten zouden zich voorbereiden op een slachtpartij, aldus Colvin. De London Sunday Times heeft Colvins laatste verslag buiten hun betaalmuur beschikbaar gesteld.

Frankrijk heeft toegang geëist tot de journalisten in het getroffen gebied, meldt de Volkskrant. De Syrische vertegenwoordiger in Parijs moet zich vanwege de beschieting verantwoorden.

Naast de twee doden vielen er ook meerdere gewonden, waaronder Edith Bouvier, verslaggeefster van Le Figaro, en de Britse fotograaf Paul Conroy - net als Colvin werkzaam voor de London Sunday Times. Conroy zou niet ernstig gewond zijn, meldt hoofdredacteur John Witherow aan de BBC. Hans Jaap Melissen beschreef voor Radio Nederland Wereldomroep zijn herinneringen aan Colvin.

Bekijk meer van

Syrië Marie Colvin
banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.