— woensdag 19 maart 2008, 09:01

Werkwijze VRT-Nieuws onder de loep

De werkwijzen bij de VRT-nieuwsuitzendingen gaan in kaart worden gebracht door de hoofdredacteur Wim Wellens. Dit is nodig want sinds de invoering van het digitale redactiesysteem zijn er de nodige problemen geweest zoals uitzendingen die te laat beginnen en reportages die niet starten. Volgens Wellens wordt er niet naar de techniek gekeken, omdat daar al aan wordt gewerkt, maar wordt het menselijke component onder de loep gelegd. 'De mensen weten niet altijd hoe ze moeten reageren', legt Willems uit. 'Wat is de noodprocedure bij een groot technisch probleem en hoe moet je reageren zodat de kijker er niets van merkt? Dat is onvoldoende bekend. Ook bepaalde communicatielijnen zijn onduidelijk. Meer bij Het Nieuwsblad

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.