website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Werknemers News Corp-kranten halen uit naar management om bezuinigingen

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 14 april 2017, 08:22

ANP/AFP / Adrian Sanchez Gonzalez

ANP/AFP / Adrian Sanchez Gonzalez

Nieuws

Een groep werknemers van enkele kranten van de Australische uitgever News Corp, haalt flink uit naar het management van dat bedrijf. Ze hebben een motie van wantrouwen ingediend tegen de nationale leiding van het bedrijf van mediamagnaat Rupert Murdoch (zie foto), omdat ze het niet eens zijn met aangekondigde bezuinigingen op de fotografie-afdeling.

Dat meldt The Guardian. Het gros van de fotografen, beeldredacteuren en productiemedewerkers bij de fotografie-afdelingen van de Australische kranten van News Corp is boventallig verklaard. Verwacht wordt dat 18 van de 24 fotografen van krant Adelaide Advertiser hun baan verliezen en dat er bij de Courier-Mail 45 banen in rook opgaan.

Als reactie op de aangekondigde bezuinigingsmaatregel hebben werknemers een motie van wantrouwen ingediend tegen de nationale leiding van News Corp. “Als antwoord op economische druk brengt het management stelselmatig het aantal medewerkers terug”, aldus de werknemers. “Dat brengt de kwaliteit van het product in gevaar.”

In hun motie halen de werknemers ook flink uit naar de online producten van de uitgever, die werk gratis verspreiden. “Dagelijks zien we hoe news.com.au en andere News Corp-uitingen onze betaalmuur aan hun laars lappen en onze content doorplaatsen. We hebben tot nu toe geen innovatie gezien die het online model ook geld laat opleveren.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.