PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— vrijdag 18 november 2016, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Werkgevers keren zich tegen Wet DBA

ANP / Remko de Waal

Werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW zijn het vertrouwen in de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (DBA) van staatssecretaris Eric Wiebes kwijt. Dat meldt Het Financieele Dagblad. De wet zaait volgens de organisaties angst om zzp'ers in te huren. En dat kost niet alleen die zzp'ers, maar ook werkgevers werk en dus geld. Laatste wijziging: 18 november 2016, 09:24

De werkgeversorganisaties bleven lang op de hand van staatssecretaris Eric Wiebes (VVD), de drijvende kracht achter de veel bekritiseerde wet. Die stelt dat zelfstandigen (en dus ook freelance journalisten en fotografen) moeten aantonen dat ze niet verkapt in dienst zijn bij hun klanten. Dat levert hen, en hun klanten, veel onduidelijkheid en een hoop extra administratieve rompslomp op.

De plannen van Wiebes moeten twee jaar in de ijskast, vindt VNO-voorman Hans de Boer. In die tussentijd zou de arbeidswet fundamenteel veranderd moeten worden. De werkgeversorganisaties zijn van mening dat de Wet DBA geen misstanden voorkomt, maar juist averechts werkt. 85 procent van de ondernemers verwacht dat het dankzij de wet, die op 1 mei inging maar pas vanaf 1 mei volgend jaar wordt gehandhaafd, lastiger wordt om zzp’ers in te huren. 23 procent van de ondernemers stelt tevens per 1 mei minder zzp’ers in te zijn gaan huren.

Bekijk meer van

Wet DBA Eric Wiebes

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.