training eu starters

— maandag 31 oktober 2022, 12:20 | 0 reacties, praat mee

Werkbeurs van 2.500 euro beschikbaar voor onderwijsjournalistiek

© Venema Media

Vanaf november 2022 kunnen weer aanvragen worden ingediend voor de werkbeurs onderwijsjournalistiek. Het gaat om een bedrag van 2.500 euro voor werk aan een journalistieke productie over onderwijs. Laatste wijziging: 31 oktober 2022, 12:31

De beurs wordt beschikbaar gesteld door de Stichting Onderwijsfonds COCMA en twee keer per jaar toegekend, in juli en december. Het moet gaan om een voorstel voor een oorspronkelijke journalistieke productie, gebaseerd op eigen onderzoek, en niet eerder gepubliceerd. De aard van de productie – print, audio-visueel of in de blogosfeer – doet niet ter zake.

Het is een pre als er al wel een medium is met belangstelling voor de uiteindelijke productie. Het werkterrein van de werkbeurs is breed: van po tot hbo/wo en van lerarenopleiding tot nascholing en professionalisering. De werkbeurs wordt in twee termijnen uitgekeerd: de helft direct na de toekenning, de andere helft bij oplevering.

Afgelopen zomer werden er zelfs twee aanvragen gehonoreerd: van Bas Belleman (HOP) over de schijn van racisme bij controles van DUO, en van Martin Bons, over kansenongelijkheid. Nieuwe aanvragen moeten voor 1 december binnen zijn. De jury beslist in december over de toekenning.

De jury bestaat uit Harrie Broekman (voorzitter Onderwijsfonds COCMA; juryvoorzitter), Jim Jansen (hoofdredacteur New Scientis, eerder hoofdredacteur van Folia), Nico Kussendrager (docent journalistiek, bestuurslid Stichting Stimulering Onderwijsjournalistiek) en Pieter Leenheer (redacteur DNM). Meer informatie op de website van onderwijsjournalistiek.nl.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.