— vrijdag 18 maart 2011, 09:18

‘Werk niet gratis voor Huffington Post’

Een Amerikaanse vakorganisatie voor journalisten en schrijvers, The Newspaper Guild, heeft mensen die werken voor The Huffington Post opgeroepen niet langer voor niets te werken. De populaire nieuwssite en weblog betaalt schrijvers niets, maar werd vanwege het succes onlangs overgenomen voor 315 miljoen dollar. The Newspaper Guild vertegenwoordigt zo'n 26.000 mensen die in de media werken. Ze protesteren wel vaker tegen slechte werkomstandigheden: "Zoals we collega's niet vragen een fysieke picket line (een cordon demonstranten, red.) te doorbreken, vragen we om dat ook met deze elektronische picket line niet te doen." De Guild wil dat de Huffington Post een minimale betalingsregeling instelt en stopt met het verkopen van advertorialruimte en het plaatsen van persberichten naast journalistieke inhoud.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.