— vrijdag 14 juli 2017, 13:03 | 0 reacties, praat mee

Wereldwijd 35 journalisten gedood in eerste helft van 2017

© INSI

Volgens het halfjaarlijkse rapport 'Killing The Messenger' van het International News Safety Institute (INSI), zijn tot eind juni al 35 journalisten en mediawerkers tijdens hun werk gedood. Meer dan de helft (achttien) kwam om in landen waar vrede heerst, de andere zeventien kwamen om in landen waar conflicten zijn.

Afghanistan, Mexico en Irak vormen de top drie van gevaarlijkste landen. In Afghanistan kwamen negen mensen om, in Mexico zeven en in Irak zes. Onder de doden zijn 33 lokale journalisten en twee internationale journalisten.

INSI is blij dat het dodental lager ligt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar: toen stond de teller op 49. Toch maakt adjunct-directeur Anna Bevan zich zorgen, vanwege de “toename in fysieke en digitale aanvallen tegen journalisten, die zorgen er voor dat journalisten zelfcensuur toepassen of zelfs voor een ander beroep kiezen”.

Bekijk meer van

INSI

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.