— donderdag 24 april 2014, 13:21 | 0 reacties, praat mee

Wereld­veroveraars

Het was de liefde die Karen Eshuis (31) na anderhalf jaar correspondentschap in China voor de NOS weer terug naar Nederland bracht. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus als we Skype aanzwengelen, zit Eshuis opnieuw in Beijing. Dit keer voor het concept Wereldveroveraars van het FD en BNR, dat al twee jaar een platform biedt aan internationaal ondernemend Nederland.

Tot voor kort twitterden en schreven de ondernemers vooral zelf over hun ervaringen, als inspiratie voor de rest van het netwerk. Nu reist Eshuis zes maanden lang de wereld over om hun verhalen op te tekenen voor de krant, de blog wereldveroveraars.wordpress. com én voor het wekelijkse radioprogramma BNR Wereldveroveraars dat eerder dit jaar startte. ‘Mensen leren van succes, maar ook van hun valkuilen. Ik vraag ze ernaar, want over dat laatste zijn ze zelf niet snel geneigd te beginnen.’

Eshuis vindt het heerlijk om weer op pad te zijn. Na veel reizen, en twee keer een tijd in China te hebben gewoond kon ze in Nederland maar lastig haar ‘stekkie vinden’. En toen ook de liefde over was, pakte ze weer haar koffer. Maar dat reizen is vooral ook een journalistieke noodzaak, meent Eshuis. ‘Ik ben dagenlang met ondernemers op pad. Ik probeer nu te regelen dat ik binnenkort in Bangladesh met iemand mee een fabriek in mag. Goede verhalen maak je niet bellend achter je bureau, ook al lijkt het daar helaas naartoe te gaan in de journalistiek.’ Dus boekt Eshuis nog maar een vluchtje. Al verheugt ze zich, na de afgelopen weken in Chinese smog, ook wel weer op Nederland. ‘Gewoon weer lekker op mijn racefiets langs de vecht.’

Bekijk meer van

Carrière

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.