de tegel publieksprijs 2020

— vrijdag 6 februari 2009, 14:48

Wereldomroep begint calamiteitenzender

UPDATE De Wereldomroep begint een calamiteitenzender die bij rampen in het buitenland Nederlandse slachtoffers, gedupeerden en hun verwanten van informatie voorziet. Dat gebeurt via internet en mobiel. De Wereldomroep verwacht dat het tientallen keren per jaar gaat voorkomen dat de calamiteitenzender de lucht in gaat. Op de website staan naast de nieuwsberichten vooral serviceberichten en nummers van bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappijen, het ministerie van Buitenlandse Zaken en informatienummers in het desbetreffende land. Ook kunnen mensen via de site laten weten hoe het met ze gaat en gaat de Wereldomroep ‘burgerjournalistiek’ die tijdens een calamiteit op internet te vinden is, inventariseren en aanbieden.Een speciaal getraind team van journalisten gaat binnen een uur na de eerste melding van de calamiteit aan de slag. De informatievoorziening wordt net zolang volgehouden als nodig is. De Wereldomroep verspreidt de informatie ook via radio en televisie (BVN), niet permanent maar tijdens de reguliere uitzendingen. Lees verder bij De Journalist.

Bekijk meer van

wereldomroep

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.