— maandag 9 mei 2011, 08:44 | 0 reacties, praat mee

Wegener: “liever geen dure kranten”

Krantenuitgever Wegener blijft voorzichtig met prijsverhogingen om teruglopende inkomsten uit advertenties te compenseren. Dat zei een woordvoerder van het bedrijf in reactie op uitspraken van topman Christian van Thillo van de Persgroep. Van Thillo voorspelde dat de prijzen van kranten in de komende jaren gaan stijgen. Lezers zorgen over enkele jaren voor meer opbrengsten dan reclame, voegde hij eraan toe. "Kranten zijn nog altijd spotgoedkoop'', aldus de uitgever van onder meer het Algemeen Dagblad en de Volkskrant. Wegener deelt de visie van Van Thillo niet. "Je kunt als bedrijf wel vinden dat kranten goedkoop zijn, maar uit onderzoeken blijkt dat lezers krantenabonnementen duur vinden. De vraag is hoever je de prijzen kan opdrijven voordat klanten weglopen; daar hebben we nog geen uitsluitsel over.'' Wegener gaf vorige week aan dat de advertentieomzet in het eerste kwartaal met 10 procent daalde ten opzichte van het voorgaande jaar en voorlopig geen herstel toont. Daarnaast kampt het bedrijf met de stijgende prijs van papier. ,"We voeren daarom wel prijsverhogingen door, die soms hoger zijn dan de inflatie. Maar we blijven heel voorzichtig'', aldus de woordvoerder.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.