— woensdag 20 mei 2009, 08:57

NDC ‘mild geïnteresseerd in NRC’

Topman Cees Anceaux van NDC mediagroep, onder meer uitgever van de Leeuwarder Courant, zegt dat NRC "een mooie prooi is" maar dat het bedrijf niet van plan is "er om te vechten". Dat meldt Liwwadders. Anceaux reageert op een voorgenomen veiling van NRC Media door PCM en nieuwe eigenaar De Persgroep. De Belgische uitgever Van Thillo noemde het eerder ongewenst dat concurrerende kranten (Volkskrant en NRC Handelsblad) in hetzelfde concern zijn ondergebracht. Een verkoop van NRC Media zou daarnaast een welkome inkomstenbron betekenen. PCM zucht na het APAX-avontuur onder een flinke schuldenlast. Volgens Anceaux is het voor een nieuwe overname nog te vroeg. NDC/VBK, waar NDC mediagroep onderdeel van uitmaakt, nam vorig jaar al educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff over. Daarnaast verdwijnen er bij de Noordelijke Dagblad Combinatie nog 150 banen. "Er heerst bij ons onrust naar aanleiding van de aangekondigde ontslagen. Deze week verwachten wij daarover en over het sociaal plan een reactie van de ondernemingsraad", aldus Anceaux.

Bekijk meer van

PCM

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.