— donderdag 23 april 2015, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Weer uitstel in Al Jazeera-rechtszaak

De rechtszaak tegen de Al Jazeera-jouralisten Mohamed Fahmy en Baher Mohamed is verdaagd tot 28 april. De zaak zou eigenlijk afgelopen woensdag weer worden voortgezet, maar de rechtbank in Cairo besloot tot uitstel. De journalisten, die op borgtocht vrij zijn, dienen zich in de tussenliggende periode elke dag bij de politie te melden. Egypte verlaten is verboden. Fahmy, met Canadees-Egyptische achtergrond, moest zijn Egyptische staatsburgerschap opgeven als onderdeel van de regeling om op borgtocht vrij te komen. Hij heeft inmiddels een tijdelijk Canadees paspoort, meldt Al Jazeera. Fahmy, Mohamed en de Australiër Peter Greste werden in december 2013 vastgezet omdat ze een terreurorganisatie zouden hebben geholpen. Over de inmiddels verboden partij Moslimbroederschap werd door het drietal verslag gedaan; dat was voor de huidige Egyptische autoriteiten aanleiding genoeg. Greste kwam afgelopen februari vrij na 400 dagen gevangenis en vloog direct terug naar huis.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.