Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 28 mei 2015, 09:16 | 0 reacties, praat mee

Weer succes voor reclameblocker Eyeo

Opnieuw heeft Eyeo, producent van de populaire reclameblocker Adblock Plus, een rechtszaak gewonnen. Eerder was het bedrijf succesvol in een rechtszaak met Duitse uitgevers, nu heeft het ook een zaak gewonnen die door de Duitse zenders RTL en ProSiebenSat.1 was aangespannen. De bezwaren zijn dezelfde als in eerdere gevallen: het zakelijk model van Eyeo ondermijnt inkomsten en grijpt ongeoorloofd in het beleid van de uitgevers en zenders - die zelf willen bepalen welke inhoud ze gratis en zonder reclame willen aanbieden. Eyeo biedt de mogelijkheid om bepaalde reclame wél te tonen (een 'whitelist'-model) mits die aan bepaalde voorwaarden voldoet. Die zijn er vooral op gericht om ergernis weg te nemen, zoals popups of zelfstartende audio en video. Laatste wijziging: 28 mei 2015, 10:13

Volgens Eyeo was de zaak van RTL en ProSiebenSat.1 de omvangrijkste waarmee het bedrijf zich geconfronteerd zag. RTL overweegt in beroep te gaan. Vorige maand won Eyeo een rechtszaak die door twee Duitse kranten was aangespannen. Een zaak die door uitgeefgigant Axel Springer is begonnen, loopt nog.

Bekijk meer van

Eyeo

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.