word studentlid

— dinsdag 28 juni 2016, 13:44 | 0 reacties, praat mee

Axel Springer verliest van reclameblocker Eyeo

Axel Springer verliest van reclameblocker Eyeo
Eyeo

De Duitse uitgeverij Axel Springer heeft een lang lopende rechtszaak tegen reclameblocker Eyeo verloren. De fabrikant van het populaire Adblock Plus hanteert een beleid om bedrijven te whitelisten als die hun reclames aan bepaalde voorwaarden voldoet - volgens Eyeo bedoeld om irritaties bij gebruikers te voorkomen. Laatste wijziging: 30 juni 2016, 10:38

Uitgevers en zenders, die allemaal rechtszaken tegen Eyeo voerden (en verloren) vinden dat bedrijfsmodel echter een inbreuk in hun recht om zelf te bepalen welke inhoud ze al dan niet van reclame willen voorzien. Ze eisten een verbod op de software binnen Duitsland.

Dat gaat de Duitse rechter te ver, die wel besloot wel dat Eyeo uitgevers als Axel Springer geen geld mag vragen om op de ‘witte lijst’ te komen, zelfs als ze hun reclames aan Eyeo’s regels laten voldoen. Voor Axel Springer gaat Eyeo een uitzondering maken, bericht Emerce.

Bekijk meer van

Eyeo Axel Springer

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.