Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 19 februari 2020, 16:05 | 0 reacties, praat mee

Webwereld stopt ermee; redactie zit al thuis

Een van de oudste nieuwssites van Nederland gaat verdwijnen. De redactie van Webwereld is een maand geleden al naar huis gestuurd door uitgever IDG. De ict-nieuwssite bestond sinds november 1995. Dat meldt Bright.

Volgens de bronnen van Bright gaat Webwereld op 1 maart op zwart. IDG, de uitgever van Webwereld, reageerde niet op een verzoek om commentaar.

Na een reorganisatie bij de uitgever is de redactie van Webwereld op straat komen te staan, vertellen de bronnen. De site werd tot begin dit jaar gevuld door een vierkoppig team, onder leiding van hoofdredacteur Sander van der Meijs.

Webwereld werd in november 1995 opgericht door internetondernemer Oscar Kneppers, die later ook aan de wieg stond van Emerce en Bright. Het was een van de eerste Nederlandse nieuwssites, die niet hoorde bij een bestaand papieren medium.

Meer bij Bright.

Bekijk meer van

Webwereld IDG

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.