PersVeilig

— dinsdag 2 november 2021, 10:52 | 0 reacties, praat mee

Washington Post-uitgeefster Katherine Graham krijgt eigen postzegel

De Amerikaanse uitgever Katharine Graham (1917-2001) krijgt volgend jaar een eigen postzegel. Dat heeft de United States Postal Service (USPS) aangekondigd. Graham stond aan het hoofd van de Washington Post en hield op een cruciaal moment in de Amerikaanse geschiedenis voet bij stuk, toen de krant uit gelekte documenten rond de Vietnam-oorlog publiceerde. Laatste wijziging: 2 november 2021, 10:53

De Nixon-regering voerde stevige juridische druk op Graham uit: het verlies van de krant en haar familiefortuin waren niet ondenkbaar. Steven Spielberg belichtte deze periode in de film The Post - een ode aan ouderwetse journalistiek.

Grahams postzegel is onderdeel van de serie Distinguished Americans, die Amerikanen eert die een uitzonderlijke rol van betekenis hebben gespeeld. Ook beeldhouwster Edmonia Lewis, muzikant Pete Seeger en zeebioloog Eugenie Clark krijgen in 2022 hun eigen postzegel, meldt USPS.

Het gebruikte portret is een olieverfschilderij van kunstenaar Lynn Staley, op basis van een foto uit de jaren zeventig.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.